Alarme Antiincendiu

Obiectivele noastre sunt: prevenirea si contracararea evenimentelor de tipul atacurilor la persoană, tâlhăriilor sau amenintărilor directe de orice natură, spargerilor, furturilor, incendiilor etc.

Alarma antiincendiu

  • Daca v-ati decis sa achizitionati un sistem de detectie la incendiu, exista inca citeva hotarari pe care trebuie sa le luati cu privire la tipul de protectie pe care-l doriti. In continuare am pregatit citeva informatii care va vor ajuta sa intelegeti elementele de baza ale unui sistem de detectie si semnalizare a incendiului.
    Aveti o afacere prospera in care ati investit timp, bani si emotii. Numele dumneavoastra este cunoscut si respectat, impune respect si putere. Succesul va apartine si, chiar daca nu epuizeaza sau include aceste elemente, poate starni invidia, nemultumirea, interesele obscure sau hazardul. Se pune intrebarea: ati facut minimul necesar pentru preintampinarea unor evenimente, cum ar fi incendiul, rezultand din aceste posibile reactii ale caracterului uman sau ale intamplarii?
    Incendiul este un fenomen complex, cu caracter aleator si evolutie necontrolata. Prin formele sale violente de manifestare incendiul reprezinta un permanent pericol pentru om si pentru valorile materiale.
    Cladirile inalte necesita luarea unor masuri deosebite privind protectia la foc fata de locuintele obisnuite deoarece favorizeaza o propagare usoara a incendiilor pe verticala, datorita dezvoltarii preponderente a acestora pe inaltime si in acelasi timp, datorita unei posibilitati limitate de evacuare a persoanelor si acordare a ajutorului la interventia pompierilor.
    Avand in vedere cele de mai sus, intotdeauna se va incerca realizarea unei variante optime de sistem, care sa asigure o detectie a unui inceput de incendiu de la primele semne ale declansarii acestuia, in scopul protejarii persoanelor si valorilor prin limitarea extinderii focului.
    Sistemul poate fi astfel gandit incat sa fie anuntat imediat pichetul local de pompieri, eventual brigada de pompieri din regiune.

    Sistemele electronice de securitate sesizeaza conditiile de declansare a incendiului si scurgerii de gaze, limiteaza, intr-un cuvant, riscul producerii pagubelor si, nu in ultimul rand, diminueaza valoarea primei de asigurare.

    Un sistem electronic de semnalizare a inceputului de incendiu va indeplini urmatoarele functiuni:
    ·  va controla in permanenta detectoarele de fum instalate in fiecare din incintele cladirii la toate etajele
    ·  in momentul aparitiei unui eveniment (detectie fum) la unul sau mai multe detectoare, acesta va fi luat la cunostinta de catre centrala de incendiu, care va declansa avertizarea sau preavertizarea la dispozitivele de semnalizare acustica si eventual va actiona automat usile de evacuare, lifturi etc
    ·  va semnaliza optic si acustic pe panoul frontal al centralei evenimentele aparute (detectia fumului, aparitia unor defectiuni la cablurile sau echipamente instalate).

    Pe scurt, un sistem de detectie a incendiului va fi compus din:
    ·  centrala de incendiu;
    ·  detectori de fum si/sau temperatura;
    ·  butoane de urgenta pentru declansarea imediata a alarmei;
    ·  dispozitive de avertizare acustica (sirene) si optica (flash-uri).

    Sistemul de detectie si avertizare a incendiului va fi ierarhizat si distribuit pe urmatoarele trei nivele:
    ·  aparatura locala de detectie si culegere date;
    ·  echipamente de semnalizare;
    ·  centrala de incendiu pentru coordonare.
    Infrastructura tehnica va permite integrarea pe nivele a functiilor sistemului.
    Avertizarea in caz de alarma se va face local, pe sirena, sau pe linia telefonica la un dispecerat.

     

Contact

S.C.  LEX  PROTECT  BUZAU  S.R.L.
Telefon:
Administrator: 0749.267.872 "Ibris Cristian"
Director tehnic: 0724.245.990 "ing. Vasile Alexandru"
Dispecerat: 0741.292.292
Fax:  0238.411.004
E-mail:
Lex Protect: lex_protect@yahoo.com
Dispecerat: dispecerat_lex@yahoo.com
Tehnic: suport_lexprotect@yahoo.com